Compania Zenroff îi cere MAI-ului să dezmintă informațiile privind poluarea râul Bâc

Compania ”Zenroff” solicită dezmințirea informațiilor publicate într-un comunicat de presă, de către Ministerul Afacerilor Interne, precum că fabrica ar folosi materie primă fără acte de proveniență și că ar polua râul Bâc cu diverse deșeuri nocive. Reprezentanții companiei menționează că aceste afirmații nu corespund realității și că există dovezi, care ar infirma informațiile oferite de MAI. 

Totodată, într-un comunicat emis de uzina de producere a băuturilor alcoolice este specificat faptul că din octombrie 2016, aceasta a trecut la un ciclu de producție închis, astfel, din punct de vedere tehnic ar fi fost eliminată orice posibilitate de a scurge deșeuri în râu.

De asemenea, compania infirmă și acuzaţiile aduse în adresa sa de către ”Apă-Canal”, care la fel, a învinuit fabrica de băuturi alcoolice de poluarea râului Bîc. 

Amintim că luni, Procuratura Generală a anunţat că a deschis două procese penale pe problema mirosului urât din Capitală, pentru elucidarea cauzelor și circumstanțelor, identificarea persoanelor vinovate și eventuala recuperare a daunelor cauzate.

CITEȘTE ȘI: Procuratura Generală s-a autosesizat în cazul mirosului neplăcut din Chișinău

Totodată, rezultatele preliminare ale Agenţiei de Mediu sunt îngrijorătoare. De exemplu, nivelul de detergenţi, care ajunge în râu depăşeşte limita admisibilă de aproape 50 de ori, iar cel de azot amoniacal de 43 de ori. Potrivit specialiştilor, aceşti parametri pun în pericol flora şi fauna râului Bâc.

CITEȘTE ȘI: Rezultatele probelor de laborator: Cantitatea poluanţilor din râul Bâc depăşeşte de zeci de ori norma admisă

Lasă un comentariu