Compania spaniolă Gas Natural Fenosa scoate la vânzare filiala din Moldova

Compania spaniolă Gas Natural Fenosa scoate la vânzare filiala din Moldova, scrie presa spaniolă. Decizia a fost luată după evaluarea tuturor activelor din străinătate. Proprietarii companiei consideră că activele întreprinderii din ţara noastră sunt problematice.

Gas Natural Fenosa a intrat pe piaţa din ţara noastră acum 18 ani. Compania are 2 subsidiare prin care furnizează curent electric la peste 800 de mii de clienţi din centrul şi sudul ţării, inclusiv în Chişinău.

Potrivit jurnaliştilor spanioli, afacerea din ţara noastră este evaluată la peste jumătate de miliard de euro. Planul de restructurare al companiei spaniole va fi publicat la sfârşitul lunii viitoare sau la începutul lunii martie.

Contactaţi de postul nostru de televiziune managerii filialei Gas Natural Fenosa din ţara noastră nu au confirmat deocamdată vânzarea celor 2 subsidiare, dar au anunţat că există interes pentru achiziţia acestora.

Potrivit comunicatului companiei, în prezent există un litigiu cu autorităţile din Moldova legat de acumularea datoriilor rezultate din menţinerea tarifelor la energie electrică.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu