Compania Sony a făcut un miliard de dolari din listarea Spotify pe bursa de la New York

Sony a făcut un miliard de dolari din listarea Spotify pe bursa de la New York, a anunțat compania, potrivit Reuters.

Grupul japonez a anunțat că în trimestrul aprilie-iunie va înregistra în catastife un câștig de 986 de milioane de dolari din vânzarea unei participații pe care o deținea la serviciul de muzică.

Astfel, subsidiara Sony Music Entertainment – una dintre cele mai mari case de discuri din lume – a deținut 5,71% din acțiunile Spotify.

Dar Sony a vândut un procent de 17,2% din pachetul său. Restul pachetului de acțiuni deținute de Sony valorează la rândul lor peste 4 miliarde de dolari, scrie libertatea.ro

Cel mai mare serviciu de streaming muzical din lume

Spotify, cel mai mare serviciu de streaming de muzică din lume, s-a listat marți pe New York Stock Exchange. Acțiunile companiei au crescut cu 12,9% în prima zi de tranzacționare, evaluând compania la 26,5 miliarde de dolari. Alături de Sony, și alte case de discuri au acțiuni la Spotify: Universal Music (4,8%), Warner Music (3,8%) și EMI (1,9%), potrivit Swedish Wire.

Principalii acționari ai Spotify sunt cofondatorii Daniel Ek (25%) și Martin Lorentzon (13%), potrivit Business Insider. De asemenea, gigantul chinez Tencent deține 7,5%, în vreme ce fondul de investiții Tiger Global are 6,9%, iar Technology Crossover Ventures (TCV) are 5,4%, potrivit Recode

Spotify s-a lansat de curând în România. Compania are ca principal rival serviciul Apple Music, oferit de gigantul american care produce și iPhone.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu