Compania rusească NOVAPORT este gata să concesioneze Aeroportul Chişinău

Compania rusească "Novaport" este gata să concesioneze Aeroportul Chişinău şi aşteaptă când Guvernul Sandu va anunţa un nou concurs. Despre aceasta scrie interfax.ru, citând coproprietarul companiei, Roman Trotsenko. 

"Da, suntem interesaţi, ei trebuie să decidă dacă păstrează vechea concesiune sau vor anunţa un nou concurs. Să se decidă. Noi vom acţiona în funcţie de hotărârea Guvernului de la Chişinău. Dacă vor anunţa concurs, noi vom participa", a declarat Roman Trotsenko. 

PUBLIKA.MD precizează că "Novaport", compania care îi aparţine grupului AEON Corporation Trotsenko şi unui investitor din Kazahstan, are în gestiune 17 aeroporturi. 

Amintim că Igor Dodon a declarat într-un interviu pentru presa de la Moscova că nu exclude că Aeroportul Internațional Chișinău, dar și Portul Giurgiulești, ar putea ajunge pe mâna investitorilor din Rusia. 

Potrivit şefului statului, autoritățile de la Chișinău sunt gata să aibă discuţii cu toţi investitorii atât din Est cât şi din Vest, sugerând că, totuşi, oamenii de afaceri din Federaţia Rusă ar fi ceva mai atractivi pentru Chişinău.

 

Lasă un comentariu