Compania Porsche, în centrul unui scandal: Ar fi implicată în scheme frauduloase

Porsche a anunţat duminică, 3 martie, că se află în mijlocul unor investigaţii privind presupuse datorii fiscale legate de pensionarea timpurie şi avantajele fiscale de care se bucurau foştii directori executivi.

Compania auto, deţinută de la Volkswagen, precizează că a cooperat cu procurorii pentru a clarifica acuzațiile ce i se aduc. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că Porsche „a răspuns deja plăţilor anticipate de taxe prin intermediul unor suprataxe de siguranţă şi plăţi forfetare”. Ziarul Bild am Sonntag (BamS) a scris, duminică, că ofiţerii de executare au vizitat sediul Porsche, la sfârşitul anului trecut, relatează Reuters.

Publicaţia a menţionat că investighaţia vizează documentele legate de petreceri, călătorii personale ale managerilor cu avioanele companiei şi automobilele cu şofer ale acesteia, precum şi deducerile de taxe pentru salariile plătite foştilor angajaţi în cadrul schemelor de pensionare anticipată.

De asemenea, ziarul a menţionat că au fost solicitate declaraţii fiscale retroactive şi lichidarea întârziată a unor datorii excepţionale în ceea ce priveşte cheltuielile alocate pentru o petrecere aniversară organizată de fostul director executiv, Matthias Mueller, care a condus compania între anii 2015 şi 2018.

Reprezentanții Porsche susțin, într-o declarație, că societatea a plătit sume importante restante pentru această cauză și spun că au înmânat toate documentele privind eventualele datorii fiscale pentru angajaţii care s-au pensionat anticipat. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu