Compania Naţională de Asigurări în Medicină: Pe FARMACIILE care pun la dispoziţie medicamente GRATUITE, vor fi lipite stickere

Embed:

Pentru a-i ajuta pe cetăţeni să găsească mai uşor farmaciile care pun la dispoziţie medicamente gratuite, în toate unităţile care au contracte cu Compania Naţională de Asigurări în Medicină vor fi lipite stickere informative.

La intrare, pacienţii vor putea consulta lista cu preparatele gratuite şi cu cele compensate. Directorul CNAM, Tamara Andruşca, spune că din verificările de până acum, farmaciile respectă regulamentul.

Directoarea CNAM a lipit stickerul informativ la o farmacie din cadrul Spitalului Clinic Republican.

”Să se consulte în cazul când a venit și a văzut acest semn, unde se poate adresa pentru a obține aceste rețete. Important să-și valorifice pe deplin acele drepturi care le oferă astăzi Guvernul”, a spus Tamara Andruşca, directoare CNAM. 

Campania e binevenită, pentru ca oamenii să afle mai multe lucruri despre medicamentele gratuite și de unde să le ia:

”Nu știu nimic despre medicamentele gratuite. Se dau poate la pensionari, la copiii, dar mai mult nu știu nimic.”

”La medicul de familie mi-a scris rețetă, ne-am dus la farmacie și mi-au eliberat medicamente gratuite.”

”Pacientul poate cumpăra orice medicament, dar farmaciștii sunt obligați să-l anunțe despre medicamentul gratuit.”

Un pacient poate beneficia de un medicament gratuit pentru fiecare substanţă activă, prescrisă de medic, din lista celor aproape 150. Persoana poate refuza preparatul gratuit şi va putea solicita un alt medicament al cărui cost va fi compensat în proporţie de 30, 50 sau 70 la sută.

”Dacă solicită medicamente compensate, noi avem lista prezentă la loc vizibil cu medicamentele gratuite. Dacă el nu este de acord, atunci el își poate alege preparatul care l-a mai folosit”, a declarat Mariana Dascăl, directoarea unei filiale famaceutice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu