Compania McDonald's, acuzată că îşi exploatează angajaţii

Gigantul fast-food McDonald's a fost acuzat în faţa Senatului brazilian că exploatează salariaţii din Brazilia. Compania le impune angajaţilor programe de muncă variabile şi îi obligă să fie la dispoziţia McDonald's  fără a fi remuneraţi, au declarat surse din Senat, scrie mediafax.ro

Sindicatul muncitorilor din sectorul serviciilor, autorul plângerii depuse la Comisia pentru Drepturile Omului din cadrul Senatului, afirmă că "în perioadele cu activitate mai redusă în local, angajaţii sunt conduşi într-o sală de odihnă. Aici e  trebuie să stea la dispoziţia McDonald's, fără să fie remuneraţi pentru perioada pe care o petrec acolo”.

Potrivit sindicatului, din cauza acestei măsuri, unii angajaţi sunt plătiţi cu mai puţin de 130 de dolari pe lună. În Brazilia, salariul minim este de 309 dolari.

Directorul McDonald's pentru Relaţii Publice, Pedro Parizi, a recunoscut că, într-o întreprindere cu 40.000 de angajaţi, abuzurile sunt posibile, dar a dat asigurări că este vorba despre "cazuri excepţionale".

"McDonald's tocmai a adoptat diverse măsuri pentru a evita probleme de acest gen", a declarat Parizi în timpul unei audieri în Senat.

McDonald's respinge acuzaţiile şi subliniază că lanţul de restaurante a fost una dintre primele întreprinderi care au creat "un sistem biometric elecronic" pentru înregistrarea orelor de muncă în Brazilia, potrivit agenţiei de presă Estado din Sao Paulo.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu