Compania germană Volkswagen începe înlocuirea mașinilor diesel

Compania germană Volkswagen va începe, din 1 mai, achiziționarea și înlocuirea mașinilor diesel noi sau aproape noi, din orașele germane care interzic circulația mașinilor diesel, pentru a reduce poluarea, scrie libertatea.ro.

În prezent, numai automobilele cumpărate după luna aprilie vor fi eligibile în program. Singura mențiune venită din partea companiei este obligativitatea clienților de a cumpăra o altă mașină de la același dealer.

Volkswagen va aplica această măsură numai în Germania, dar, în cazul în care interzicerea motoarelor diesel se va extinde și în alte state, compania ar putea aplica dispoziția și în afara țării.

Totodată, gigantul auto și-a existins, de asemenea, o schemă de eliminare a mașinilor diesel mai vechi până în vară. Schema este asemănătoare cu cea a altor producători de automobile din Germania și oferă bonusuri clienților care comerciază mașini diesel. Volskwagen a declarat că prin această acțiune a recuperat, din august 2017, aproximativ 120.000 de vehicule diesel vechi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu