DFM îl acuză pe premierul Ion Chicu de hărțuire a mediului de afaceri

Embed:

Compania DFM SRL a transmis o scrisoare adresată prim-ministrului Ion Chicu în care și-a exprimat indignarea în legătură cu declarațiile premierului privind intențiile autorităților de a contribui la încheierea activității DFM SRL, cel mai mare operator Duty Free din Moldova. Declarațiile premierului au fost făcute, recent, într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă.

"Considerăm că în acest caz este vorba despre o urmărire abuzivă a companiei DFM SRL, fără o justificare juridică", se arată în scrisoare.

De asemenea, se menționează că declaraţiile premierului sunt părtinitoare, încalcă libertatea comerțului și a afacerilor, prevăzute la articolul 126 din Constituția Republicii Moldova și creează condiții nefavorabile pentru desfășurarea afacerilor. Aceste declarații aduc prejudicii enorme reputației DFM SRL, atât pe plan intern, cât și pe plan internațional. Mulți parteneri externi ai companiei s-au arătat îngrijorați de declarațiile premierului.

Potrivit Directorului General al DFM SRL, declarațiile premierului aduc atingere și celor peste 400 de angajați ai companiei și familiilor acestora.
În scrisoare se menționează că, numai anul trecut, în magazinele DFM SRL au fost vândute peste 2,3 milioane de unități de produse moldovenești în sumă de peste 200 milioane lei și au fost achitate taxe și impozite la Bugetul de Stat în sumă de peste 105 milioane de lei.

La prezentul comunicat de presă este atașată copia scrisorii adresate de către Directorul general al DFM SRL către prim-ministrul Ion Chicu.

CITEŞTE ŞI: Premierul Ion Chicu vrea să închidă magazinele duty-free: Aşteptăm 2022, când le va expira licenţa şi atunci o să luăm alţi paşi

loading...

Lasă un comentariu