Compania de căi ferate din Elveția vrea să lanseze taxiuri zburătoare pentru a transporta pasagerii

Compania națională de căi ferate din Elveția, SBB, analizează posibilitatea de a lansa taxiuri zburătoare pentru a transporta pasagerii de la gară până la destinația lor din orașe.

Reprezentanții companiei afirmă că există deja un prototip care poate transporta cinci oameni, dar până ca serviciu să devină operațional trebuie depășite mai multe probleme, scrie libertatea.ro.

Soluția de transport este testată de SBB în colaborare cu compania Lilium, care a propus prototipul. Mijlocul de transport este, de fapt, o dronă electrică de mari dimensiuni care poate ateriza și decola precum un elicopter, fără a produce zgomot, ceea ce o face ideală pentru oraș, scrie Bloomberg.

Evident, până la obținerea autorizațiilor mai este un drum lung. Și chiar dacă ar primi undă verde din partea autorităților, vor mai trece câțiva ani până la implementarea proiectului. 

Unii critici susțin că taxiurile zburătoare costă prea mult, iar Christoph Neuhaus, consilier municipal în cantonul Berna, susține că SBB furnizează un serviciu public și că trebuie să rezolve, mai întâi, problemele traficului feroviar, apoi să vină cu 'planuri utopice de transport aerian'.

SBB se află în topul companiilor feroviare europene în ceea ce privește calitatea serviciilor. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu