Compania care reconstruieşte drumul Rezina-Orhei este bănuită de delapidări

Embed:

Conducerea companiei "ECODRUM-Construct", care desfăşoară lucrările de reconstrucţie a traseului "Rezina-Orhei", este bănuită de delapidări. Procuratura Anticorupţie a iniţiat o cauză penală pentru sustragerea averii străine în proporţii deosebit de mari.

"Este vorba despre suma de 1. 901.200 lei, suma a fost stabilită în cadrul reviziei de către CCCEC în comun cu inspecţia de stat în construcţii",  a declart Mihai Ivanov, procuror.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Anatol Şalaru, spune că delapidările de la firma "Ecodrum-Construct" nu vizează prejudicierea statului. De asemenea, ministrul a precizat că autorităţile nu pot exclude respectiva firmă de la lucrările de reconstrucţie.

„Dar noi, din câte ştim, este vorba de nişte utilaje, pe care domnul Golovatiuc le-a pus gaj la bancă pentru a lua nişte credite. Creditele nu au fost întoarse şi banca a pus sechestru pe aceste utilaje. Noi nu putem exclude acest agent economic, nu putem anunţa o altă licitaţie, deoarece există o decizie a Curţii Supreme de Justiţie, irevocabilă, care ne interzice să mai facem licitaţie la această lucrare”, a menţionat Şalaru.

Victor Şelin, proprietarul firmei, nu a făcut deocamdată declaraţii. Potrivit procurorului care instrumentează cazul, vinovaţii de delapidări riscă o pedeapsă de la 7 până la 15 ani de închisoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu