Comorile naziștilor au ajuns pe mâinile britanicilor. Un cufăr cu 130 de milioane de dolari a fost găsit într-o navă scufundată de pe coasta Islandei

La sfârșitul războiului Mondial, atunci când Germania era gata să sufere înfrângere liderii naziști au încercat să ascundă averea pe care au strâns-o în anii de glorie ai regimului.

Cu toate că Aliaţii au reuşit să găsească unele comori culturale, cea mai mare parte a comorii, în valoare de 40 de miliarde de dolari încă nu a fost găsită. Vânătoarea pentru comoara ascunsă a naziştilor a început la scurt timp după înfrângerea Germaniei, acestea continuă şi în prezent, scrie antena3.ro 

Există ipoteze că aceste comori au fost aruncate în diferite lacuri din Europa. Legende au inspirat sute de oamenii să se alăture vânătorii pentru comoara pierdută a naziştilor. Deşi majoritatea căutătorilor s-au dat bătuţi, un grup de căutători de comori britanici a descoperit recent un cufăr care ar conţine aur nazist în valoare de 130 de milioane de dolari într-o navă scufundată de pe coasta Islandei. 

Scafandrii companiei britanice Advanced Marine Services susţin că au descoperit o cutie care ar putea conţine circa patru tone de metale valoroase pe nava SS MInden care a dispărut în adâncurile oceanului Atlantic în 1939. Conform The Sun Advanced Marine Services doreşte să obţină permisiunea de a transporta comoara în Marea Britanie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu