Comitetul Paralimpic a organizat în premieră Gala Laureaţilor pentru sportivii cu nevoi speciale

Sportivii paralimpici moldoveni au avut parte de o sărbătoare de excepţie la final de an. Comitetul Paralimpic din Republic Moldova a organizat în premieră Gala Laureaţilor pentru sportivii cu nevoi speciale.

În cadrul evenimentului au fost premiaţi paralimpicii cu performanţe notorii în 2017. Cele mai bune rezultate le-a obţinut Petru Cataraga, care practică genul de sport para-taek-won-do. Acesta a ocupat locul 2 la Campionatele WORLD GAMES 2017 din Portugalia si locul 3 la Campionatele Europene din Bulgaria.

"Suntem într-o oarecare măsură surprinşi, pentru că - vă daţi seama - se organizează pentru prima dată aşa eveniment în Republica Moldova. Este cu adevărat cu eveniment de gală", a declarat secretarul Federaţiei Sportivilor Nevăzători, Ştefan Oprea.

În acest an s-au produs schimbări şi în conducerea Comitetului Paralimpic. Preşedinte a devenit Oleg Creţul, campion paralimpic la Beijing-2008, multiplu campion mondial şi european la judo.

"Am venit cu echipa mea pentru a dezvolta Comitetul Paralimpic. Vreau că drapelul nostru să fie arborat la Jocurile Paralimpice şi toţi să vadă că avem sportivi care pot fi campioni sau premianţi", a spus preşedintele Comitetului Paralimpic, Oleg Creţu.

"Vrem să renaştem mişcarea paralimpică din Republica Moldova. Să facem o instituţie cu o imagine bună pe arena internaţională. Clar lucru că statul trebuie să susţină paralimpicii. Pentru anul viitor bugetul mişcării paralimpice va fi unul fără precedent. Nu vreau să dezvălui cifrele, dar cred că este destul pentru a pregăti sportivii de Jocurile Paralimpice", a spus deputatul PDM, Cornel Dudnic.

La ultima ediţie a Jocurilor Paralimpice, desfăşurată la Rio de Janeiro,Republica Moldova a fost reprezentată de 3 sportivi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu