Comitetul Internaţional Olimpic are un nou local! Unde se află noul sediu

Embed:
Comitetul Internaţional Olimpic are un nou local! Sediul de la Lausanne a fost reconstruit şi inaugurat cu ocazia celei de-a 125-a aniversări de la înfiinţarea forului internaţional. La eveniment au fost invitate aproape 600 de persoane: preşedinţi de federaţii, sportivi şi numeroşi campioni olimpici. Clădirea se află pe malul lacului Leman.

Noua reşedinţă se învecinează cu amplasamentul istoric de la Chateau de Vidy şi a fost construită pe locul precedentului sediu, deschis în anul 1986.

"Casa olimpică reprezintă angajamentul nostru de a consolida rolul sportului în societate. Este o demonstrație a angajamentului nostru față de dezvoltarea generațiilor viitoare", a declarat Thomas Bach, preşedinte CIO.

Ceremonia a fost deschisă de cântăreaţa americană Barbara Hendricks, care a interpretat piesa "Imagine" a lui John Lennon.

Casa Olimpică se întinde pe 22 de mii de metri pătraţi, ale cărei costuri de construcţie s-au ridicat la 128 milioane euro, și va găzdui de acum încolo cei aproximativ 500 de angajaţi care erau repartizaţi până acum în patru localuri distincte din Lausanne.

Lasă un comentariu