Comitetul Internaţional Olimpic are un nou local! Unde se află noul sediu

Embed:
Comitetul Internaţional Olimpic are un nou local! Sediul de la Lausanne a fost reconstruit şi inaugurat cu ocazia celei de-a 125-a aniversări de la înfiinţarea forului internaţional. La eveniment au fost invitate aproape 600 de persoane: preşedinţi de federaţii, sportivi şi numeroşi campioni olimpici. Clădirea se află pe malul lacului Leman.

Noua reşedinţă se învecinează cu amplasamentul istoric de la Chateau de Vidy şi a fost construită pe locul precedentului sediu, deschis în anul 1986.

"Casa olimpică reprezintă angajamentul nostru de a consolida rolul sportului în societate. Este o demonstrație a angajamentului nostru față de dezvoltarea generațiilor viitoare", a declarat Thomas Bach, preşedinte CIO.

Ceremonia a fost deschisă de cântăreaţa americană Barbara Hendricks, care a interpretat piesa "Imagine" a lui John Lennon.

Casa Olimpică se întinde pe 22 de mii de metri pătraţi, ale cărei costuri de construcţie s-au ridicat la 128 milioane euro, și va găzdui de acum încolo cei aproximativ 500 de angajaţi care erau repartizaţi până acum în patru localuri distincte din Lausanne.
loading...

Lasă un comentariu