Comitetul de anchetă al Rusiei va percheziţiona două bănci din Transnistria

Embed:

Ancheta în dosarul privind delapidarea ajutorului umanitar rusesc, acordat Transnistriei, continuă. Comitetul de anchetă al Rusiei va efectua percheziţii la două bănci din Transnistria. Informaţia a fost făcută publică de ziarul rusesc "Komersant".

Potrivit informaţiilor obţinute de publicaţie, Comitetul de anchetă al Rusiei a primit un mandat de percheziţie şi de confiscare a documentelor Băncii Centrale şi Businessinvestbank. Ancheta se desfăşoară în dosarul privind delapidarea ajutorului umanitar rusesc de către membrii familiei fostului lider transnistrean Igor Smirnov.

De asemenea, va fi verificat contul său personal pe care au fost depistaţi 800 de mii de dolari, provenienţa cărora nu este cunoscută. Originea banilor va fi investigată de autorităţile transnistrene. În dosar mai figurează numele fiul cel mic al fostului lider de la Tiraspol, Oleg Smirnov şi numele preşedintelui-adjunct al Băncii Centrale a Transnistriei, Oleg Brizitskii.

Anchetatorii presupun că în comiterea infracţiunii au fost implicaţi şi alţi angajaţi ai Băncii Centrale şi Businessinvestbank. Pentru a face lumină în acest caz, anchetatorii ruşi vor organiza percheziţii şi vor confisca documente. A fost planificată şi interogarea fostului şef al Băncii Centrale, Oksana Ionova, care se află în detenţie la Tiraspol.

În timpul recentei vizite la Moscova, actualul lider transnistrean, Evgheni Şevciuk, a promis anchetatorilor ruşi, sprijin deplin în examinarea acestui dosar.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu