Comisia lui Slusari nu a decis dacă este nevoie de a-l audia pe Vlad Filat

Embed:

Mai mulţi membri ai Comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea fraudei bancare sunt sceptici în privinţa audierii fostului premier Vlad Filat. Asta pentru că, în opinia lor, fostul lider liberal-democrat ar putea declara doar ceea ce îi convine pentru a-şi îmbunătăţi imaginea.

Declaraţia a fost făcută de preşedintele Comisiei, Alexandru Slusari. Potrivit lui, în aceste condiţii, decizia finală privind invitaţia lui Filat în comisia parlamentară încă nu a fost luată. 

"O parte dintre membrii consideră că noi deja cunoaştem suficient şi domnul Filat într-un fel să vorbească despre anumite lucruri doar pentru a-şi îmbunătăţi imaginea", a declarat Alexandru Slusari, preşedintele Comisiei de anchetă.

Ieri, membrii Comisiei l-au audiat pe fostul ministru al Finanţelor, Anatol Arapu. Din spusele lui Slusari, Arapu a fost împotriva deposedării statului de pachetul de control la Banca de Economii şi a pasat responsabilitatea pentru problemele din sistemul bancar din perioada 2013 - 2014 pe alţi demnitari de atunci.

Până în prezent, membrii Comisiei de anchetă au audiat 23 de persoane, printre care fostul prim-ministru Iurie Leancă, fostul ministru al Economiei, Andrian Candu şi ex-preşedintele Parlamentului Igor Corman. Activitatea Comisiei a fost prelungită pentru 30 de zile, mai exact până în 10 octombrie.  

Lasă un comentariu