Comisia electorală din Rusia a secretizat numele unor candidați la postul de primar

Candidații la funcția de primar ai orașelor Nefteiugansk, Nijnevartovsk și Pît-Iah din Rusia au cerut să le fie secretizate numele, invocând legea „Privind protecția datelor personale”. Comisiile electorale din aceste orașe, deși sunt de acord că situația este una absurdă, au acceptat doleanțele candidaților și, după ce i-au înregistrat în cursa electorală, nu au afișat identitatea acestora, scrie Deschide.md.

De exemplu, în orașul Pît-Iah, unde alegerile urmează să se desfășoare pe 21 octombrie, alegătorii încă nu cunosc numele candidaților pentru fotoliul de primar al oraşului. Comisia de admitere a declarat, pentru znak.com, că a primit documentele de la patru candidaţi la funcţia de primar al oraşului, însă nimeni dintre ei nu a dorit să-şi facă public numele. „Tot ce putem să spunem este că s-au înscris patru candidați. Toți au cerut să rămână în anonimat, indicând acest lucru în cererile lor. Procedura de depunere a actelor va dura până pe 19 octombrie”, au declarat cei de la comisia electorală.

O situație similară se atestă și în orașul vecin Nefteiugansk, unde perioada de depunere a documentelor s-a finalizat pe 15 octombrie. Jumătate din cei care s-au înscris în cursa electorală au cerut comisiei să nu le fie dezvăluită identitatea. Presa, totuși, a aflat numele candidaților.  

În Nijnevartovsk, unde în aceste zile se desfășoară procedura de înregistrare în cursa electorală, sunt înregistrați deocamdată nouă candidați la funcția de primar al orașului. Şi aceştia nouă candidați au cerut să nu le fie dezvăluită identitatea.

„Înțelegem absurditatea acestei istorii și faptul că este în contradicție cu sloganele despre transparența procesului electoral, declamate de Kremlin. Pentru noi este un paradox când o persoană depune cererea de participare la un concurs electoral deschis, pentru funcția de primar al unui oraș mare, și, în același timp, vrea să rămână incognito. Probabil, candidatul nu vrea ca cineva să afle despre planurile lui de a pune mâna pe putere până va câștiga”, a declarat un membru al comisiei electorale. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu