Comisia Electorală Centrală respinge speculațiile despre pretinsa fraudare a alegerilor

CEC, Ca urmare a informațiilor apărute în unele surse media despre o pretinsă fraudare a alegerilor prin ștampilarea buletinelor de vot, comunicăm următoarele.

Fiind contactați membrii biroului electoral al secției de votare nr.25/5 Chișinău, aceștia au informat că se află în procesul de numărare a buletinelor de vot și de totalizare a rezultatelor. Conform procedurilor electorale, pe buletinele de vot neutilizate se aplică ștampila „Anulat”, iar ulterior demarează activitățile privind numărarea buletinelor.

Potrivit procesului-verbal de totalizare a rezultatelor votării la alegerile parlamentare de astăzi, în secția de votare nr.25/5 Chișinău au participat la alegeri 725 de cetățeni cu drept de vot. Acestui birou electoral i-au fost distribuite 5444 buletine de vot, destinate pentru alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ, neutilizate au rămas 2544 buletine de vot și, respectiv, pe acestea a fost aplicată ștampila „Anulat”.

Mai mult decât atât, secția de votare nr.1/40, la care se face referință, nu există.

În mod repetat cerem instituțiilor mass-media să nu distribuie informații false, neverificate și interpretabile, care pot crea confuzie și incertitudine în rîndul alegătorilor.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu