Comisia Electorală Centrală a aprobat tirajul buletinelor de vot pentru circumscripțiile din ţară

Comisia Electorală Centrală a aprobat tirajul buletinelor de vot pentru circumscripțiile din ţară. În total, vor fi tipărite aproape 2 milioane 966 de mii de buletine atât pentru alegerile parlamentare, cât şi pentru referendumul consultativ.

Acestea vor fi tipărite până în data de 20 februarie, când vor fi transmise Consiliilor Electorale de Circumscripţie. Fiecare alegător va primi câte patru buletine de vot.

"Cu un buletin se votează candidaţii care sunt partidele politice şi blocul electoral. Cu alt doilea buletin de vot se votează candidaţii. Cu un buletin de vot ne expunem poziţia vizavi de întrebarea, dacă suntem de acord ca numărul deputaţilor să fire redus de la 101 de deputaţi la 61 de deputaţi şi a doua întrebare vizează dacă poporul poate revoca deputatul din funcţia deţinută", a spuspreşedintele CEC, Alina Russu.

Anterior, Comisia Electorală Centrală a aprobat şi tirajul buletinelor pentru secţiile din străinătate. În diasporă vor fi trimise un milion 981 de mii de buletine, aproape dublu faţă de alegerile prezidenţiale din 2016. Peste hotare, moldovenii vor vota la 125 de secţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu