Comisia de anchetă a scos la iveală NOI DETALII în cazul omorului lui Sorin Paciu

Embed:

Membrii comisiei de anchetă în cazul morţii lui Sorin Paciu i-au audiat astăzi, la Făleşti, pe medicii de la Spitalul Raional, dar şi pe mai mulţi foşti angajaţi ai Comisariatului de Poliţie, demişi în urma incidentului. S-a constatat că ei au făcut declaraţii contradictorii, dar şi că unele instituţii de drept ar fi influenţat ancheta.

A doua zi, audierile au durat nouă ore, timp în care au fost descoperite noi detalii. "Am avut mai multe divergenţe, contradicţii, angajaţii comisariatului de poliţie şi-au menţinut depoziţiile date anterior Ministerului de Interne, procurorii care au fost audiaţi au dat depoziţii care contravin depoziţiilor altor insituţii cum ar fi, spre exemplu, angajaţii spitalului raional", a comunicat preşedintele Comisiei de Anchetă, Anatolie Zagorodnîi.

"S-a confirmat că pe parcursul ultimelor 24 de ore au fost efectuate presiuni asupra mai multor martori, participanţi la vânătoare şi nu numai, din partea unor instituţii de stat, precum este SIS, Procuratura Generală, să-şi schimbe depoziţiile. Unii martori au venit şi au vrut să schimbe depoziţiile, anunţând că au fost contactaţi de anumite servicii", a declarat Grigore Petrenco, membru al Comisiei de Anchetă.

Alţi membri ai Comisiei au afirmat că Ministerul de Interne a ştiut despre tragedie. "Toată lumea care a fost audiată astăzi a indicat că poliţia, conducerea Comisariatului de Poliţie din Făleşti a ştiut din prima zi despre săvârşirea acestei infracţiuni. Mai mult, potrivit datelelor înregistrate în sistemul electronic de date al Ministerului de Interne, la 28 decembrie, această infracţiune a fost cunoscută", a punctat Valeriu Munteanu, membru al Comisiei de Anchetă.

Directorul Spitalului Raional Făleşti a spus că poliţia şi Ministerul Sănătăţii au fost anunţaţi imediat despre incident.

Medicii au acceptat să răspundă la întrebările presei, în timp ce poliţiştii şi procurorii au evitat camerele de luat vederi.

"Am fost medic de gardă. Pacientul era în stare gravă. A fost adus de trei însoţitori. Am anunţat poliţia, conform legii", a spus un medic.

"Mă simt obosit şi după o zi de serviciu. În nici într-un caz nu am încercat să tăinuiesc informaţia", a declarat Leonid Ţărnă, procurorul care instrumentează cazul.

Sorin Paciu a murit după ce a fost împuşcat la o vânătoare în Rezervaţia "Pădurea Domnească", la care au participat mai mulţi demnitari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu