Comisia de anchetă a pus punct audierilor în cazul omorului lui Sorin Paciu

Embed:

Comisia parlamentară de anchetă, care elucidează cazul de la vânătoarea din Pădurea Domnească, a pus punct audierilor. Tot astăzi, urmau să depună mărturii şeful statului, Nicolae Timofti, dar şi preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, însă ei nu s-au prezentat în faţa deputaţilor. Pe parcursul activităţii Comisiei, au fost audiaţi în jur de 75 de oameni. În baza concluziilor va fi elaborat un raport.

"Raportul va fi structurizat în dependenţă de cum au fost audiate instituţiile, cum au fost implicate ele în acest incident şi cum urmau să aplice norma legală. Începând cu ziua de mâine, ne străduim să avem deja schiţa raportului, pentru ca acesta să fie votat şi prezentat", a declarat Anatolie Zagorodnîi, preşedintele Comisiei de anchetă.

Documentul va fi prezentat la şedinţa Parlamentului, care ar putea să aibă loc pe 14 februarie. Comisia este formată din nouă parlamentari, dintre care patru sunt comunişti, trei - liberal-democraţi, unul - liberal şi altul democrat. Potrivit Hotărârii de constituire a comisiei, activitatea acesteia expiră pe 14 februarie. Iar până pe 23 februarie trebuie prezentate concluziile anchetei.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu