Comisarul UE pentru migraţie critică DUR măsurile luate de Ungaria împotriva imigranţilor

Dimitris Avromopoulos, comisarul Uniunii Europene pentru Migraţie, a criticat măsurile luate de Ungaria împotriva imigranţilor, explicând că este vorba în principal de refugiaţi care au nevoie de ajutor şi că barierele metalice sunt soluţii temporare care creează doar tensiuni, potrivit Mediafax.

"Cei mai mulţi imigranţi veniţi în Europa sunt refugiaţi care au nevoie de ajutor", a declarat Dimitris Avromopoulos, într-o conferinţă de presă comună cu miniştrii de Externe şi de Interne ai Ungariei.

"Nu există niciun zid pe care să nu îl poţi sări, nicio mare pe care să nu o poţi traversa atunci când fugi de violenţe şi de teroare", a spus Avromopoulos.

"Barierele de genul celor construite de Ungaria sunt doar soluţii temporare care i-au făcut pe imigranţi şi refugiaţi să îşi schimbe parcursul şi au generat tensiuni", a apreciat comisarul UE pentru Migraţie.

Ungaria a strânit critici vehemente prin construirea unui gard metalic de-a lungul întregii frontiere cu Serbia. Guvernul de dreapta de la Budapesta şi-a atras critici noi după ce a evocat intenţia de a construi bariere similare pe segmente ale frontierelor cu România şi Croaţia.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a respins criticile oficialilor din cadrul ONU şi Uniunii Europene, argumentând că imigranţii sunt violenţi.

"Este bizar şi şocant cum unii membri de pe scena politică internaţională au interpretat evenimentele petrecute miercuri. Vor fi responsabili dacă incidentele se vor repeta", a spus Szijjarto, referindu-se la violenţele petrecute la frontiera dintre Ungaria şi Serbia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu