Comisarul pentru minori al Angliei: Copiii britanici trebuie să fie învățați cum să se comporte în mediul online

Copiii britanici sunt lăsați să se descurce singuri într-o lume a internetului pentru care sunt slab pregătiți, avertizează joi un raport al comisarului guvernamental pentru minori, relatează DPA, citat de Agerpres.

Cu puțină îndrumare din partea părinților, minorii își fac conturi pe rețelele de socializare fără a înțelege termenii și condițiile și își dau acordul în necunoștință de cauză pentru vânzarea conținutului pe care îl postează.

Comisarul pentru minori al Angliei, Anne Longfield, care a coordonat studiul, a declarat că este imperativ să fie regândit modul în care copiii sunt pregătiți pentru lumea digitală.

"Internetul nu a fost conceput pentru copii", a spus ea.

Studiul relevă că utilizatorii de internet tineri, care își petrec mare parte a timpului liber online, de multe ori nu știu cum să raporteze comportamente ilegale precum intimidarea, hărțuirea sau așa-numitul "sexting", postarea de mesaje cu conținut sexual.

Un studiu a relevat că aproape o treime dintre copiii de 15 ani au recunoscut că au trimis o fotografie cu ei goi pe internet și peste o treime dintre adolescenții cu vârste între 12 și 15 ani au văzut "conținut care incită la ură" îndreptat către un anumit grup sau persoane în ultimul an.

Raportul intitulat "Growing Up Digital" recomandă ca minorii britanici să studieze ce înseamnă cetățenia digitală, să dea dovadă de rezistență în mediul online și să afle care le sunt drepturile și obligațiile pe internet.

De asemenea, raportul cere ca firmele implicate în social media să-și rescrie termenii și condițiile de afiliere într-un mod mai accesibil și ca guvernul britanic să implementeze o legislație similară cu cea adoptată de UE pentru a proteja informațiile personale și viața privată a copiilor.

Nu în ultimul rând, raportul cere înființarea funcției de ombudsman digital, care să medieze între copii și companiile de social media în privința înlăturării de conținut.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu