Comisarul European pentru Agricultură le recomandă vinificatorilor moldoveni să investească mai mult în promovare (VIDEO)

Embed:

Producătorii de vinuri din Moldova trebuie investească mai mult în promovare. Este opinia Comisarului European pentru Agricultură, Dacian Cioloş, care se află într-o vizită în ţara noastră. Oficialul european a subiliniat că, în momentul de faţă, s-a creat un context favorabil care permite ca produsele vinicole moldoveneşti să devină cât mai cunoscute.

"Cred că în aceste ultime săptămâni s-a creat un val de susţinere a vinurilor moldoveneşti cel puţin în Europa. Şi cred că tocmai pe acest lucru s-ar putea construi o promovare la nivel naţional", a declarat Dacian Cioloş.

Comisarul European, însoţit de premierul Iurie Leancă şi ministrul Agriculturii Vasile Bumacov, a vizitat vinăria din satul Puhoi, raionul Ialoveni.

Ulterior, oficialii s-au întâlnit şi cu agricultorii din Costeşti, care i-au luat la întrebări.

Dacian Cioloş a declarat că fermierii din Moldova vor primi asistenă din partea Uniuniii Europene în ceea ce priveşte comercializarea şi certificărea produselor. În aceeaşi zi, oficialul european a avut o şedinţă închisă cu membrii Guvernului de la Chişinău.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu