Comerţul stradal ia amploare la Bălţi. Oamenii cumpără produse cu riscul de a-şi pune viaţa în pericol

Embed:

Cumpără produse alimentare pe marginea străzii cu riscul de a-şi pune viaţa în pericol. Este vorba despre locuitorii municipiului Bălţi, acolo unde comerţul stradal ia amploare în ultima perioadă. Produsele lactate, printre care brânza, laptele şi smântâna, sunt vândute fără a respecta normele igienico-sanitare. În pofida faptului că există risc de infecţie, oamenii le cumpără chiar şi în aceste condiţii.

Vânzătorii ambulanţi îi asigură pe oameni că produsele sunt proaspete. Ei spun că sunt nevoiţi să vândă în asemenea condiţii, pentru că autorităţile nu le oferă locuri amenajate în piețe:

"Cine nu ar vrea să stea într-un loc unde sunt condiţii ca să poată vinde o bucăţică şi din asta să trăiască".

"Mergeţi în piaţă şi vedeţi ce condiţii sunt".

"De ce nu ne dau loc în piaţă, să nu stau stresată, să vin la oraş şi să tremur pentru o bucăţică de loc".

Mai grav este că nici în unele pieţe din oraş comercianţii nu dispun de condiţii elementare, deşi plătesc zilnic o taxă de şase lei.

"Iată, vindem în aceste condiţii mizerabile. Nu avem încotro. Înţelegem că nu este bine aşa, dar primăria trebuie să reacţioneze", a spus un vânzător.

Conştienţi că îşi pun viaţa în pericol, cumpărătorii spun că iau produsele din stradă, pentru că sunt mai ieftine:

"De aici, da, mi-i frică. Nu ştiu şi carnea asta de cât timp se vinde, nu-i control, nu-i nimic. Cumpăr lactate de aici, mai mult nimc nu iau."

Comerţul ilegal înfloreşte chiar şi la câţiva metri distanţă de primărie.

De mai bine de zece ani, cel mai important parc din oraş este transformat zilnic într-o piaţă unde sunt vândute lucruri second-hand. Deşi autorităţile au promis de nenumărate ori că vor rezolva problema, deocamdată nu au fost întreprinse măsuri în acest sens.

Reprezentanții primăriei au refuzat să vorbească în faţa camerei video, dar au declarat că responsabili sunt poliţiştii. De cealaltă parte, forţele de ordine susţin că amenzile nu rezolvă problema, deoarece oamenii revin de fiecare dată în stradă. De la începutul anului, în Bălţi, au fost sancţionaţi 40 de comercianți. Suma amenzii ajunge până la trei mii de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu