Comerţul stradal, din nou în vizorul autorităţilor Capitalei. Poliţia cere majorarea amenzilor

Comerţul stradal din preajma Pieţei Centrale le dă noi bătăi de cap autorităţilor Capitalei. Potrivit directorului interimar al Pieţei Centrale, Veaceslav Balan, pe străzile din preajma pieţei au apărut din nou persoane care vând neautorizat.

"În jurul pieţei au apărut acei comercianţi care ne dau bătăi de cap, de mai mult timp. Pe strada Vaarlam stau cei care vând haine, apoi pe alt perimetru sunt cei care comercializează legume şi fructe. Nu am văzut ca să intervină oamenii legii, pentru a face ordine", a declarat directorul interimar al Pieţei Centrale, Veaceslav Balan.

În acelaşi timp, şeful Poliţiei municipale cere majorarea amenzilor.

"Ca să se amelioreze situaţia, trebuie să propunem ca să fie reîntors dreptul poliţiei de a interveni. Propunem, de asemenea, modificări în legislaţie, pentru a fi majorate amenzile şi posibilitatea de a fi ridicată marfa. Acelaşi lucru este şi pe strada Tiraspol", a menţionat şeful Poliţiei municipale, Silviu Muşuc.

Primarul municipiului Chişinău s-a arătat nemulţumit că poliţia a fost privată de dreptul de a interveni.

"Cineva s-a implicat în aşa fel, încât comercianţii să-şi facă de cap cum vor ei. Acum vom vedea dacă au voinţă să schimbe situaţia. Dacă vorbim despre Europa, trebuie să ajungem acolo şi noi", a afirmat edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

Publika.md aminteşte că la sfârşitul lunii martie aleşii locali au decis majorarea taxelor pentru proprietarii gheretelor. Astfel, taxa pentru gheretele din Capitală a crescut de la 2300 până la 3500 de lei pe an. De asemenea, a fost introdusă şi o taxă pentru amplasare, care va fi de 2400 de lei.

În Chişinău sunt 45 de pieţe, cu aproape 19.000 de locuri de vânzare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu