Comerţ stradal. Chirtoacă a promis "sânge", dar până la urmă s-a înmuiat

Embed:

Comercianţii care vând neautorizat în jurul Pieţei Centrale au protestat astăzi în faţa Primăriei Capitalei. Eu sunt nemulţumiţi de amenzile aplicate de poliţie pentru comerţul ilegal. Din cauza protestului, circulaţia pe bulevardul Ştefan cel Mare a fost blocată preţ de câteva zeci de minute.  

Primarul Dorin Chirtoacă le-a explicat că procesele-verbale au fost întocmite de Inspectoratul General al Poliţiei.

Mai mult, potrivit primarului, poliţiştii au indicat în procesele-verbale articole din Codul Contravenţional care nu se referă la comerţul neautorizat,  iar oamenii au fost amendaţi pentru desfășurarea ilegală a activității de întreprinzător şi comerţul cu mărfuri interzise.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Poliţie Chişinău susţine că persoanele care nu sunt de acord cu procesele-verbale emise le pot ataca în instanţa de judecată.

După două ore de discuţii, comercianţii au părăsit sediul Primăriei şi au spus că-şi vor vinde în continuare marfa în stradă.  

PUBLIKA.MD reaminteşte că primarul Dorin Chirtoacă a declarat la lunea trecută că va lupta până la sânge cu comerţul ilegal din preajma Pieţei Centrale.  

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu