Comercianţii stradali, alungaţi în Piaţa Centrală

Embed:

Comercianţii stradali vor putea vinde, de joi, produsele în interiorul Pieţei Centrale, fie în halele special amenajate, fie la tarabe. Cel puţin asta promit autorităţile Capitalei. Mai mult, vânzătorii, cei mai mulţi dintre ei fiind producători agricoli, vor plăti o taxă de intrare în piaţă, ce nu va depăşi 10 lei.

În fiecare zi, de la 6 dimineaţa, până seara târziu, sute de vânzători de ocazie îşi vând produsele în praf şi mizerie, în apropierea Pieţei Centrale. Cei mai mulţi dintre ei vin din localităţile din apropierea Chişinăului.

Atorităţile Capitalei spun că au găsit soluţia. Potrivit şefului Direcţiei Relaţii Publice a Primăriei, Vadim Brânzaniuc, administraţia Pieţei a promis ca până joi să identifice tarabe speciale. Oficialul a mai anunţat că pentru a vinde în piaţă, comercianţii nu vor achita aceleaşi taxe ca şi în hale, ci doar 10 lei.

Intenţia Primăriei vine însă în contradicţie cu recomandările Centrului de Sănătate Publică. Reprezentanţii acestei instituţii spun că vânzarea produselor lactate se permite doar în hale special amenajate, nicidecum în aer liber. În Chişinău sunt peste 40 de pieţe agricole.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu