Comercializau droguri prin Telegram. Cinci tineri din Chișinău și Cimișlia, reținuți (VIDEO)

Embed:

Cinci tineri, locuitori ai municipiului Chișinău și ai raionului Cimișlia, au fost reținuți de către oamenii legii. Aceștia sunt suspectați de comercializarea drogurilor prin intermediul unui magazin online amplasat pe platforma de comunicare Telegram.

În cadrul efectuării măsurilor speciale de investigație și urmărire penală, forțele de ordine au acumulat probe pertinente ce demonstrează vinovăția acestora. Astfel indivizii prin intermediul aplicației Telegram comercializau droguri de tip ”Amfetamină”, ”PVP’’, ”Mefidrona”, ”Extazy”, ”Marijuana”. Aceștia aveau rolurile bine împărțite în acest proces de comercializare a drogurilor, cum ar fi: împachetarea, distribuirea și realizarea acestora.

În urma măsurilor întreprinse de polițiști, trei indivizi au fost reținuți în momentul plasării drogurilor în ascunzișuri. Totodată, în cadrul acțiunilor procesual penale, aceștia au arătat locurile unde anterior au ascuns pliculețele cu droguri destinate consumatorilor și care urmau să fie comercializate pe teritoriul Capitalei. În total, polițiștii au ridicat 14 pachețele. Ulterior forțele de ordine au mai reținut doi indivizi implicați în comercializarea drogurilor.

Valoarea totală a drogurilor confiscate este de 300.000 lei.

Pe acest caz, oamenii legii au inițiat o cauză penală pentru ”Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Astfel, trei dintre suspecți au fost arestați pe un termen de 30 de zile, un individ a fost plasat în arest la domiciliu, iar al cincilea bănuit a fost plasat sub control judiciar. Conform legislației penale în vigoare, aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Totodată de către forțele de ordine sunt demarate acţiuni speciale de investigaţii și de urmărire penală în vederea documentării tuturor circumstanțelor, și identificarea altor persoane implicate.

loading...

Lasă un comentariu