Comemorare sau profanare? Intenţia combatanţilor Platformei "DA", criticată la Fabrika

Embed:

Intenţia combatanţilor Platformei "DA" de a pregăti violenţe pentru ziua de doi martie, când sunt comemorați eroii războiului pentru independență, a fost criticată de invitaţii emisiunii Fabrika de aseară. Aceştia au declarat că poliţia va monitoriza mult mai riguros toate acţiunile pe care intenţionează să le facă aceştia. 

"Cu părere de rău aceşti figuranţi care apar în aceste secvenţe pe care le-am văzut mai devreme au mai fost în vizorul poliţiei. Majoritatea dintre ei figurează pe mai multe cauze penale. Inclusiv pe semnele prevăzute pe articolul 285. Organizarea dezordinilor în masă", a spus şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pînzari. 

Invitaţii în studiou au mai declarat că veteranii implicaţi în acţiunile de profanare a zilei de doi martie, sunt folosiţi cu bună ştiinţă de către liderii Platformei "DA".

"A trecut deacum 25 de ani după războiul de la Nistru: mulţi s-au schimbat şi unele valori pentru care noi noi am luptat s-au dus, nu la toţi, la câţiva. Şi ei acuma sunt folosiţi în nişte interese poate şi-or da seama camarazii noştri de arme, dar să spunem corect că banii nu miroase", a spus președintele Uniunii Naţionale a Veteranilor, Mihai Balan. 

"Mi-e ruşine când toate scandalurile societăţii, uitaţi-vă în ultimii doi ani, suntem implicaţi camarazii de arme. În loc noi să fim cei care o să promovăm stabilitatea în ţara noastră, liniştea. Şi chiar vreau să vă spun că în acest război hibrid care se defăşoară în Republica Moldova din 2014. Chiar noi suntem unica forţă alături de Ministerul Apărării şi Ministerul de Interne care putem da o riposte celor care vor să destabilizeze situaţia în ţară", a spus fostul viceministru de Interne, Ghenadie Cosovan. 

Portalul today.md a intrat în posesia unei înregistrări audio, care ar fi fost făcută în data de 23 februarie.

Din înregistrare se înţelege că susţinătorii Platformei "Demnitate şi Adevăr" vor să provoace violențe în timpul manifestațiilor de comemorare a eroilor războiului pentru independență.

Aceştia planifică să insulte participanţii la marş şi să fluiere în timp ce oficialii vor ține discursuri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu