Comedie moldovenească, prezentată la Chişinău. Cum vor doi moldoveni să vândă un vagon de potcoave (VIDEO)

Embed:

Primul "road movie" realizat în Moldova a fost prezentat, aseară, la Chişinău. Este vorba despre filmul "Afacerea Est", povestea a doi prieteni, care vor să vândă un vagon de potcoave. Premiera filmului a avut loc în Estonia, iar producţia a reuşit să obțină deja și două premii.

"Afacerea Est" a fost filmat în România, cu operatori din Lituania, dar regizat de Igor Cobileanski. Producţia a reuşit să câştige premiul pentru cel mai bun actor şi cel mai bun scenariu în cadrul unui festival din Tallinn, Estonia. În curând filmul va fi prezentat și la alte câteva festivale.

"Filmul a fost, de asemenea, selectat la Cairo, este aşteptat la "Let`s see film festival", la Viena. Mai este aşteptat, în toamnă, la un festival din Polonia."

Filmul prezintă istoria a doi moldoveni, care decid să devină parteneri de afaceri. Aceştia vor să vândă un vagon cu potcoave. Povestea este condimentată cu mult umor.

"Scenariul a fost, pentru prima dată, pus pe hârtie, cu 8-10 ani în urmă. Scenariul este un road movie, pentru că este vorba despre doi oameni foarte diferiţi, chiar duşmănoşi", a menţionat Igor Cobileanski, regizor.

Actorii spun că au avut parte de o experienţă inedită pe platourile de filmare:

"Mi-a fost uşor să lucrez, echipa a fost foarte bună, am avut toată susţinerea din partea actorilor."

"Personajul meu este un bădăran de provincie, care încearcă să supravieţuiască într-un spaţiu toxic şi pe care şi el îl intoxică cum poate mai bine şi mai mult."

Cei care au reuşit să vizioneze filmul spun că au fost cuceriți atât prin umor, cât şi prin mesajul profund şi autentic pe care îl transmite.

"Personajele sunt tare autentice şi, dacă nu ştiam că unii actori sunt din România, nu aveam să îmi dau seama despre asta".

"Trezeşte sentimente de nostalgie, dar cu umor".

Ministerul Culturii susţine producătorii de film.

"Ne-a fost dor de filmele noastre şi le dorim cât mai multe. Cred că e o realizare şi cred că este, în continuare, o deschidere şi mai largă a uşilor cinematografiei din Republica Moldova", a precizat Monica Babuc.

De astăzi, "Afacerea Est" poate fi vizionat în cinematografele din Capitală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu