Combatanții Platformei "DA" pregătesc violențe! DECLARAŢIILE şefului IGP, Alexandru Pînzari

Embed:

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pînzari, este unul dintre invitaţii emisiunii "Fabrika" din această seară. 

Alexandru Pînzari a comentat informaţiile cu privire la faptul că combatanții Platformei "DA" pregătesc violențe în timpul evenimentelor de comemorare a eroilor Războiului de pe Nistru.

"Cu părere de rău aceşti figuranţi care apar în aceste secvenţe pe care le-am văzut mai devreme au mai fost în vizorul poliţiei şi figurează pe mai multe cauze penale inclusiv pornite pe semnele infracţiunii prevăzute pe articolul 285 organizarea dezordinilor în masă. Îmi pare rău, dar se vede o recidivă și un pericol și de asta poliția s-a sesizat. Noi vom verifica toate cele văzute şi auzite în aceste secvenţe şi vom lua decizia conform legislaţiei.

Persistă evenimentul de recidivă. Se pare că baieţilor acestora le începe a place de a se ocupa de astfel de manifestaţii, dar vreau să vă spun că poliţia are destulă pricepere şi forţă pentru a curma aceste acţiuni de asta şi ne am autosesizat. Şi cu părere de rău aceşti indivizi, majoritatea din ei, figurează nu doar în cazuri de dezordine în masă dar şi tâlhărie, organizare de contrabandă, deci sefapt sunt nişte persoane care obişnuiesc să practice activităţi ilegale", a declarat şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Alexandru Pînzari.

PUBLIKA.MD aminteşte că, combatanţii Platformei "DA", condusă de Andrei Năstase, pregătesc violenţe pentru ziua de 2 martie, când sunt comemorați eroii războiului pentru independență. Portalul today.md a intrat în posesia unei înregistrări audio, care ar fi fost făcută în data de 23 februarie. Din înregistrare se înţelege că susţinătorii Platformei "Demnitate şi Adevăr" vor să provoace violențe în timpul manifestațiilor, să insulte participanţii la marş şi să fluiere în timp ce oficialii vor ține discursuri. Membrii "DA" nu au comentat aceste acuzații.

Potrivit today.md, combatanţii Platformei "DA", condusă de Andrei Năstase, finul de cununie al fugarului Ţopa, s-au întâlnit într-un local din Bubuieci pentru a sărbători ziua armatei sovietice. Evenimentul ar fi fost organizat de către Constantin Covrig, o persoană apropiată condamnatului Vlad Filat. În timpul discuţiilor, veteranii au pus la cale mai multe acţiuni diversioniste pentru ziua de 2 martie.

Citeşte şi: ÎNREGISTRĂRI AUDIO. Combatanții Platformei DA plănuiesc violențe în timpul evenimentelor de comemorare a eroilor Războiului de pe Nistru

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu