Combat pungășia cu abţibilduri. Poliţia Capitalei a lansat o campanie de informare pentru pasageri

Embed:
Combat pungășiile cu ajutorul... abțibildurilor. Poliţiştii din Capitală au lansat astăzi o campanie de informare, intitulată "Siguranţa bunurilor personale depinde de noi toţi". Acţiunea presupune lipirea mai multor imagini cu mesaje de atenționare pentru pasageri în troleibuzele, autobuzele şi microbuzele din Capitală. În total vor fi distribuite 5300 de abțibilduri.

Cei care călătoresc cu transportul public spun că aceste abțibilduri nu fac decât să le reamintească de pericole, fără să-i protejeze. Totuşi, mulţi spun că sunt mai vigilenţi după ce au căzut pradă hoţilor de buzunare sau au fost martorii unor cazuri de furt.

"Geanta aproape, geanta încuiată şi mai mult subraţ. Aşa ei nu prea nimeresc".

Totodată, alţii recunosc că de frică nu s-au adresat la poliţie.

"Am auzit şi chiar am văzut. Erau doi băieţi şi unul băga mâna în geantă, iar celălalt la mine se uita şi m-a preîntâmpinat. M-am dus ce să fac? Să ies afară să mă bată".

"Mi s-a întâmplat, da. Aveam un pachet şi mi l-a tăiat şi mi-au scos de acolo portmoneul. N-am făcut nimic. M-am dus acasă. Să mă adresez la poliţie n-are rost".

Potrivit oamenilor legii, hoţii acţionează în grup şi îşi caută victimele în locurile aglomerate. Cel mai des, călătorilor le sunt furate telefoanele mobile şi portofelele.

"Odată intrat în troleu, vor vedea aceste abţibilduri. Cetăţeanul să înţeleagă că poate fi supus pericolului de a fi buznărit. Profilul unui pungaş nicicum nu se deosebeşte de orişice cetăţean. Din contra pungaşul se straduie să fie mai bine îmbrăcat, echipat", a spus şeful adjunct al Poliţiei Capitalei, Alexei Grosu. 

Anul trecut, în Capitală au fost înregistrate peste 800 de cazuri de pungășii, cu 97 mai puţin, comparativ cu 2018. Hoţii de buzunare acţionează cel mai des în sectorul Centru al Capitalei, unde anul trecut s-au înregistrat peste 300 de cazuri.
loading...

Lasă un comentariu