Comandantul Armatei SUA în Europa: Militari ruşi din stânga Nistrului, o grupare care promovează instabilitate la graniţa cu Ucraina

Embed:

Cei 1.500 de militari ruşi din stânga Nistrului nici pe departe nu contribuie la menţinerea păcii, ci reprezintă o grupare care promovează instabilitate la graniţa cu Ucraina. Declaraţia a fost făcută de comandantul Armatei Statelor Unite în Europa, general-locotenentul Ben Hodges. 

Într-un interviu pentru portalul ucrainean censor.net, el a numit Rusia stat agresor în estul Ucrainei şi a declarat că războiul din Donbass este o schemă de presiune militară asupra statelor vecine pentru a le împiedica să se apropie de Occident. Hodges mai susţine că Moscova încearcă să facă tot posibilul pentru a nu-i permite Ucrainei să adere la NATO.

Comandantul american meţionează că acordul de la Minsk nu este respectat, iar militarii ruşi blochează activitatea misiunii speciale de monitorizare a OSCE în zona de conflict.

Ben Hodges este convins că Rusia poate fi obligată să-şi respecte angajamentele doar cu forţa, inclusiv prin extinderea sancţiunilor. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu