Comandant din armata ucraineană: Kievul îşi întăreşte prezenţa militară în apropiere de Marea Azov pentru a contracara agresiunea rusă

Kievul a desăşurat trupe în apropiere de Marea Azov ca răspuns la agresiunea rusă, a declarat un comandant din armata ucraineană, în contextul creşterii tensiunilor din zonă, relatează The Moscow Times, citează adevarul.ro.

Deşi ambele ţări pot utiliza liber Marea Azov potrivit unui acord din 2003, situaţia a început să fie tot mai încordată după ce, în martie, paza de coastă ucraineană a reţinut o navă rusă de pescuit, iar în mai Rusia a inaugurat un pod spre peninsula Crimeea, anexată în 2014.   

De atunci, Rusia a reţinut numeroase nave ucrainene, în timp ce Ucraina a impus sancţiuni la adresa a sute de indivizi şi companii din Rusia.  

În urmă cu o săptămână, Consiliul de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei a dispus creşterea prezenţei navale a ţării în Marea Azov, iar marţi comandantul Forţelor Terestre Ucrainene, Serhi Popko, a anunţat că în zonă au fost trimise deja întăriri. 

Potrivit lui Popko, ca răspuns la acţiunile agresive ale Rusiei, în zonă este desfăşurat "un grup de forţe armate, inclusiv forţe terestre".


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu