Columbia: Peste 250 de mii de oameni au protestat faţă de guvernul conservator de la Bogota

Peste 250 de mii de oameni au protestat în mai multe oraşe din Columbia faţă de guvernul conservator de la Bogota. Oamenii au lovit în tigăi şi vase şi au scandat lozinci antiguvernamentale. În oraşului Santander, 3 ofiţeri ai forţelor de ordine au fost ucişi, iar 10 au fost răniţi în urma unei explozii cu bombă la sediul unei secţii de poliţie. În alte regiuni, s-au lansat tunuri de gaze lacrimogene şi de apă pentru a dispersa mulţimea adunată pe străzi. În urma violenţelor, preşedintele ţării sud-americane a decretat stare de asediu. 

"Am votat pentru Duque., dar i-am spus "arată-ţi adevărata faţă, frate şi nu permite vărsări de sânge! Trebuie să facă ceva pentru noi care suntem ca o familie pentru el, precum copiii lui".

"Guvernul preşedintelui Duque trebuie să fie atent la reformele pe care le fac, inclusiv la reforma muncii. Aceasta ar putea lăsa tinerii fără pensie., întrucât cei sub 25 de ani sunt remuneraţi cu mai puțin de 75% din salariul minim".

Liderul de la Bogata, Ivan Duque a ordonat Ministerului Apărării şi Justiţiei să se sesizeze, astfel încât cei care au participat la provocarea haosului în ţară să fie pedepsit conform legii.

loading...

Lasă un comentariu