Colț de rai la Cimișlia. Istoria mănăstirii Zloți care a renăscut din ruine după cel de-al doilea război mondial

În sudul Republicii Moldova, în raionul Cimişlia se afla una dintre cele mai vechi mănăstiri din țară. Mănăstirea Sfântul Mare Mucenic Gheorghe se află în satul Zloți, Cimișlia. Denumirea Mănăstirii este preluată de la cea a satului vecin Zloți și în traducere din slava veche înseamnă monede de aur.

Echipa de la Prima oră a mers într-o excursie la această mănăstire şi a aflat câteva curiozităţi. 

Se spune ca în anului 1841, Maica Domnului i s-a arătat unui păstor din satul Zloţi, spunându-i că aici se va înălţa o mănăstire. Profeţia s-a împlinit peste un secol, când doi monahi din Noul Neamţ şi Suruceni au întemeiat aici un schit.

Mănăstirea a fost distrusă, însă în timpul celui de al Doilea Război Mondial, iar în 1995 a fost reconstruită din ruine.

La loc de cinste stă icoana Maicii Domnului. Se crede că este făcătoare de minuni, iar creştinii se roagă la ea, în speranța că îi va proteja de rele.

La fel de valoroasă este și icoana Sfântului Gheorghe care a fost adusă de pe muntele Afon și are aproape 200 de ani.

Mai este numită și Icoana tămăduirii, motiv pentru care creștini din toată țara, dar și de peste hotare vin să se închine.

Tot la mănăstirea din satul Zloți puteți să cereți ajutor de la sfintele moaşte din Kiev, scrie Prime.md.

Crucea Sfântă a fost moştenită de la vechea mănăstire, care a fost distrusă. Are o înălţime de 5 metri,iar legenda aceteia este cutremurătoare.

Profitați de vremea frumoasă şi mergeţi într-o mică excursie la această frumoasă mănăstire, care se află în inima pădurii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu