Colonelul Nicolae Cantarean este numele de mirean al actualului mitropolit al Moldovei

Embed:

Preşedintele interimar Mihai Ghimpu condamnă implicarea bisericii în politică. El a declarat că statutul acesteia nu-i permite să se implice în procese politice. Mai mult, preşedintele interimar spune că Moldova, în general, nu are biserică ortodoxă.

Actualul conducător al Mitropoliei Moldovei, Vladimir, a obţinut gradul militar de "colonel" printr-un ordin semnat de Pasat, în perioada în care a deţinut funcţia de ministru al Apărării.

Nicolae Cantarean este numele de mirean al actualului mitropolit al Moldovei. Acesta şi-a început cariera militară încă în timpul Uniunii Sovietice, la Flota Mării Negre. Atunci, el a avansat până în gradul de căpitan.

Potrivit unor documente publicate de UNIMEDIA, în Armata Naţională, mitropolitul a obţinut trei grade în trei ani. Gradul de maior în 1996, iar cel de locotenent-colonel - în 1997.

În 1998, i s-a conferit și gradul de colonel. Ultimele două grade le-a obţinut în perioada în care ministru al Apărării era Valeriu Pasat, actualul camarad de luptă ideologică al ierarhului.

Lasă un comentariu