Colonel FSB: Pierderile ruse în Siria au crescut puternic în ultimele două săptămâni

În ultimele două ultima săptămână, în Siria, au fost ucisi 20 de "militari ruși oficiali" și cel puțin de trei ori mai multi mercenari din cadrul UMP Wagner, scrie Igor Strelkov (Ghirkin) fostul așa-numit ministru al apărării "DNR", colonel FSB în rezervă, pe pagina sa Vkontakte, scrie paginaderusia.ro.

"Tocmai am vorbit la telefon cu un fost membru Wagner, care a luptat în Donbas și Siria. Potrivit lui (și nu am nicio îndoială în cuvintele omului), în ultima săptămână, numai în fostul său pluton au fost ucise trei persoane. Mulți răniți.

La Odințovo se află în spital un alt fost subaltern al meu – rănit în Siria, de asemenea luptător în "Wagner". Și nu este singur – câțiva oameni ajung în fiecare săptămână. Mai ales foarte multi au venit în ultimele doua.

De la o a treia sursă am aflat că (estimativ) în ultimele doua săptămân pierderile de "militari oficiali" sunt de circa 20 – "Gruz-200" și UMP de trei ori mai mult. Și acestea sunt estimari minime.

O astfel de crestere a pierderilor de soldați și mercenari este cauzată de o creștere bruscă a luptelor împotriva ISIS în zona Deir ez-Zor și Mayadina, unde ruşii (90% din personalul militar sunt slavi) din UMP sunt folositi ca trupe de asalt (sirienii "trupe auxiliare"), precum și de atacurile militanților din provincia Hama – unde UMP trebuie să ajute unităţile scuturate ale poliției militare ruse. De asemenea, se înregistrează pierderi în ambuscade pe liniile de comunicații și în luptele pentru deblocarea oraşului Es Suhna, parțial înconjurat de militanți și în orașul Al-Karyateyn, capturat de ISIS. Peste tot, cu excepția (și deseori – în loc de) sirienilor se foloseşte "carne rusească de tun". În exacte acele "lupte terestre", pe care președintele nostru nerespectat a promis să le evite în mod categoric la începutul aventurii siriene", încheie colonelul FSB în rezervă.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu