Colegii de breaslă şi prietenii, îndureraţi de moartea subită a lui Titus Jucov: Era în plină forţă de creaţie

Embed:

S-a mai stins o stea de pe cerul personalităţilor din ţara noastră. Moldova a rămas mai săracă. Păpuşile lui Titus Jucov, care ne-au bucurat şi ne-au făcut mai bogaţi spiritual... au muţit şi au îmbrăcat straie de doliu. Inima cunoscutului actor şi regizor a încetat să bată ieri seara. Această pierdere grea i-a şocat pe toţi cei care l-au cunoscut pe marele artist. Maria Dimineţ ne spune când şi unde îi mai putem aduce un ultim omagiu lui Titus Jucov. Maria, te ascultăm.

Titus Jucov şi trupa de actori de la Teatrul "Licurici" se întorceau de la un turneu din Turcia. În drum spre casă, starea de sănătate a artistului s-a înrăutăţit. El a fost internat la Spitalul raional din Cahul. Medicii au încercat să-i salveze viaţa timp de mai bine de şase ore.

"Conform informaţiilor preliminare, este vorba de o afecţiune acută a ficatului. Au fost preluate probele necesare, iar diagnosticul definitiv va fi stabilit. Nu mai devreme de o săptămână două", a declarat procurorul oraşului Cahul, Leonid Turculeţ.

Premierul Iurie Leancă a transmis condoleanţe familiei Jucov. În mesaj se menţionează că moartea artistului este o pierdere imensă pentru arta teatrală şi cultura naţională. Primăria Chişinău a început şedinţa de astăzi cu un moment de reculegere, în memoria lui Titus Jucov.

Colegii de breaslă şi prietenii sunt îndureraţi de moartea subită a maestrului.

"E foarte crunt, neaşteptat şi dureroasă vestea cu domnul Titus. Era în plină forţă de creaţie şi ne aşteptam, înţelegi, la noi performanţe, nu la vestea asta",  a menţionat scriitorul Spiridon Vangheli.

"De fiecare dată zicea, teatrul de păpuşi este o vitamină pentru copii. Dacă uneori există persoane care pot fi marionete, noi trebuie să facem în aşa fel încât păpuşile să devină personaje", a povestit şefa secţiei literar-dramatice, teatrul "Licurici", Victoria Prepeliţă.

"A fost un om, un maestru senin , deschidea... Dacă îi dădeam careva întrebări, se deschidea absolut", a subliniat actorul şi regizorul teatrului "Licurici", Nicolae Prescură.

Titus Jucov a debutat ca regizor la Teatrul Naţional de Stat "Vasile Alecsandri" din Bălţi. După absolvirea facultăţii, a fost actor şi regizor la Teatrul Republican de Păpuşi, prim-regizor, director artistic, iar din 1991 - directorul instituţiei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu