Colecţionar de bănci în stare de criză. Un miliardar din Rusia îşi măreşte imperiul financiar

Criza economică prin care trece Rusia a eliminat din piaţă zeci de bănci în acest an şi alte zeci stau cu ghilotina deasupra capului.

Miliardarul Mihail Guteriev, proprietarul gigantului petrolier Russneft, a profitat din plin de această situaţie.

În ultimele luni, banca creată de Guteriev, B&N Bank, a achiziţionat una câte una instituţii financiare de mici dimensiuni şi a devenit una dintre cele mai mari bănci private din Rusia.

Situaţia de faţă era greu de imaginat înainte ca SUA şi UE să pună sancţiunile economice asupra Rusiei şi preţul petrolului să scadă dramatic.

"Criza a creat noi oportunităţi", a spus pentru Bloomberg nepotul lui Guteriev, Mikail Shishkhanov, care la 43 de ani conduce noua bancă în expansiune. Pe pereţii biroului acestuia, tronează tablouri cu Putin, Medvedev şi propriul unchi.

Din decembrie 2014, banca lui Mihail Guteriev a cumpărat 7 bănci de la antreprenori ajunşi în dificultate financiară: MDM Bank, PJSC Bank Otkritie FC, PJSC Promsvyazbank, OJSC Credit Bank of Moscow şi altele.

Mihail Guteriev, în vârstă de 57 de ani, este unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, cu o avere estimată de Bloomberg la 2,9 miliarde dolari, relatează REALITATEA.NET.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu