COLECŢIE IMPRESIONANTĂ. O profesoară de la USM a adunat peste 5.000 de timbre din diverse ţări ale lumii (FOTOREPORT)

O profesoră din cadrul Universităţii de Stat din Moldova se poate mândri cu o colecţie impresionantă de timbre. Aceasta a adunat de-a lungul anilor peste cinci mii de exemplare, din peste 20 de ţări ale lumii.

Timbrele fac parte din tezaurul naţional al ţărilor, deoarece marchează cele mai importante evenimente din istoria lumii. 

Colecţia Marianei Tacu numără timbre din România, Italia, Spania, Elveţia şi din ţările Asiei. Unele datează încă din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, altele marchează începutul Jocurilor Olimpice. Cele mai îndrăgite exponate sunt timbrele din domeniul aeronautic.

Mariana Tacu spune că pasiunea sa pentru filatelie s-a născut după ce câţiva ani a purtat o corespondență de lungă durată cu un fotogra de peste hotare. Aceasta a fost atrasă de timbrele care însoţeau scrisorile şi la scurt timp, a început să le colecționeze.

În timp, colecţia a fost completată cu exemplare trimise în Moldova de prietenii Marianei, dar şi de alţi filateliști din toate colţurile lumii.

Preţul celor cincii mii de timbre poate ajunge până la câteva mii de euro. Însă, Mariana spune că nu se gândeşte să-şi scoată la licitaţie colecţia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu