Cofetarii muncesc asupra torturilor pentru ÎNDRĂGOSTIȚI. Ce prețuri la dulciuri promite 2019

Embed:

24 de ore ne despart de cea mai romantică zi a anului. Şi pentru că de Ziua Îndrăgostiţilor mulţi preferă să-şi îndulcească jumătatea la propriu şi la figurat, cofetarii muncesc de zor pentru a pregăti cele mai delicioase şi frumoase deserturi.

Îmblânzitorii papilelor gustative spun că în această perioadă comenzile curg una după alta, iar cele mai multe cereri vin de la femei.

De popularitate se bucură torturile sub formă de inimă, dar şi biscuiţii cu mesaje de dragoste.    

Olga Calinici este cofetarul care transformă deserturile în adevărate opere de artă. Torturile ei sunt inedite, iar printre cele mai
excentrice sunt cele de culoare neagră, bordo, dar şi cele în formă de inimă roşie. Patiserul spune că pentru ziua îndrăgostiţilor a preparat deja zeci de torturi care vor ajunge pe mesele înamoraţilor.

"De 14 februarie desigur că cele mai întrebate torturi sunt cele în formă de inimă. În general, femeile sunt cele care doresc să-şi uimească jumătatea. Noi punem blat, apoi un strat crocant, după merge umplutură de fructe, care dă un gust acrişor, tot este acoperit cu mousse. Oamenii întreabă mereu dacă ele pot fi mâncate."

Un kilogram de prăjitură începe de la 450 de lei. Preţul creşte în funcţie de complexitatea lucrării.

"Îndrăgostiţii care au obosit de tradiţionalele torte, îşi pot surprinde jumătate cu biscuiţi ornamentaţi în tematica dragostei. Aceştia sunt desenaţi manual de un patiser, iar un biscuit poate fi pictat chiar şi până la jumătate de oră. Printre mesaje se regăseşte şi formula cunoscută din copilărie - love is."

Un biscuit costă între 25 şi 55 de lei, în funcţie de decor şi mărime. Chiar dacă majoritatea prjiturilor au fost comandate din timp, cofetarii spun că au pregătit şi rezerve pentru cei care-şi amintesc de sărbătoare în ajun.

"Prăjiturile pe care le putem îngheţa sunt mouss-urile care stau în forme şi atunci lumea aşteaptă doar câteva minute să le decorăm. Tot ce este în formă de inimioară merge în ziua ceea şi cu o zi înainte. Lumea ea şi în ajun ca să facă dimineaţa surpriza.

Mai vin şi din timp, care mai uită şi vin atunci pe loc. E aşa ca dragostea, când te apucă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu