Coeficientul de inteligenţă al omenirii, în scădere. Experţii explică care ar fi MOTIVELE

Embed:

Coeficientul de inteligenţă al omenirii este în continuă scădere în ultimele decenii, iar factorii de mediu ar fi principalul motiv, se arată într-un studiu recent efectuat în Norvegia.

Cercetarea, realizată de Medical Xpress, se bazează pe 730 de mii de teste de inteligenţă realizate de militarii norvegieni în ultimii aproape 50 de ani. Studii cu rezultate similare au fost realizate în Danemarca, Franţa, Olanda, Marea Britanie şi Finlanda.

Experţii consideră că scăderea procentuală - de aproape 3 puncte la fiecare generaţie - dovedeşte faptul că nu genetica, ci mediul înconjurător influenţează scorul IQ. Aici vorbim despre alimentaţie, educaţie, poluare şi chiar petrecerea timpului liber: spre exemplu, oamenii au renunţat să mai citească şi preferă distracţiile mai facile, precum televizorul sau internetul.

Scăderea coeficientului IQ din prezent vine după o creştere spectaculoasă în prima jumătate a secolului 20, despre care specialiştii susţin că s-a datorat alimentaţiei mai bune, progreselor medicinii şi unei educaţii performante. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu