Codul de bare a împlinit 60 de ani de la lansare

Codul de bare a împlinit duminică 60 de ani de la lansare, scrie antena3.ro. Dungile alb-negru au fost folosite pentru prima dată pe 7 octombrie 1952, în Statele Unite, dar au fost adoptate pentru prima dată în magazinele americane abia în 1974, pentru că până atunci  nu exista o tehnologie laser suficient de dezvoltată pentru a le putea citi.

La nivel mondial sunt în uz peste cinci milioane de coduri de bare individuale, susţin reprezentanţii GS1 din Marea Britanie. Primul produs scanat după codul de bare a fost un pachet de gumă de mestecat, achiziţionat în 1974 dintr-un supermarket din Ohio.
   
"Codul de bare de pe o parte a unei cutii de conserve este folosit la casa de marcat. El îl asigură pe consumator că a fost taxat cu suma corectă, iar comerciantului îi oferă informaţii cu privire la stocul de marfă. De cealaltă parte, scopul codului este acela de a-i furniza persoanei care îl scanează mai multe informaţii din zona multimedia ", a spus Gary Lynch, director executiv al GS1 din Marea Britanie.   

La început codul de bare nu a fost receptat pozitiv peste tot, unii producători refuzând să îl imprime pe produse din motive estetice.
   
Între timp mentalităţile s-au schimbat, iar codul de bare a ajuns chiar să fie folosit ca tatuaj. Una dintre celebrităţile care şi-a tatuat un cod de bare este cântăreaţa Pink.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu