CODREANU POATE REVENI ÎN CURSĂ. Curtea a recunoscut veridicitatea a peste 800 de semnături

Embed:

Curtea de Apel Chişinău a anulat, astăzi, decizia Consiliul Electoral de Circumscripție  prin care Ruslan Codreanu, candidatul independent la funcţia de primar al Capitalei, a fost scos din cursa electorală.

Astfel, Curtea a recunoscut veridicitatea a peste 800 de semnături colectate pentru înregistrarea lui Codreanu în calitate de concurent electoral.

Totuşi, prin această hotărâre a  judecătorilor, Codreanu nu poate fi înscris în cursă, pentru că o astfel de decizie o poate lua doar Comisia Electorală Centrală. Contactat de reporterul postului nostru de televiziune, Maxim Lebedinschi, secretar CEC a spus că factorii de decizie urmează să se întrunească mâine, pentru a lua o decizie în acest sens.

"Se anulează hotărârea Comisiei Electorale de Circumscripţie Electorală numărul 1 Chişinău, cu numărul 95 din 26 septembrie 2019 cu privire la cererea de înregistrare a domnului Ruslan Codreanu candidat independent la funcţia de primar general."

Ruslan Codreanu s-a arătat mulţumit de decizia Curţii de Apel.

"Mă bucură decizia Curţii de Apel care a anulat decizia Consiliului Electoral de Circumscripţie de neînregistrare a mea în calitate de candidat. Cel puţin noi am ieşit învingători că cei 797 de oameni din suburbii care au semnat pentru noi sunt reali şi au fost incluşi ca număr de susţinători şi am trecut bariera de 10 mii", a declarat Ruslan Codreanu, pretendent la funcţia de primar al Capitalei.

Totuşi, judecătorii nu pot decide dacă acesta va reveni în cursa electorală. Subiectul urmează să fie dezbătut în cadrul unei şedinţe la Comisia Electorală de Circumscripţie.

"Urmează să facem cunoştinţă cu hotărârea motivată, ca apoi să ne putem expune, care sunt procedurile legale conform codului. Colegii care au participat în şedinţă nu au obţinut astăzi hotărârea la mână."

Şi secretarul Comisiei Electorale Centrale, Maxim Lebedinschi a declarat că deocamdată CEC nu se poate expune pe acest subiect. După ce Comisia Electorală de Circumscripţie va lua decizia, CEC urmează să vadă dacă îl admite pe Codreanu în cursă sau contestă decizia Curţii de Apel, la Curtea Supremă de Justiţie.

Amintim că Ruslan Codreanu s-a adresat la Curtea de Apel, după ce în data de 26 septembrie, Consiliului Electoral de Circumscripţie Chişinău a emis hotărârea de a nu-l include pe Ruslan Codreanu în cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei. Motivul invocat fiind că aproape 800 de semnături ale susținătorilor colectate de acesta au fost declarate nevalide.

Lasă un comentariu