Codreanu: În grădiniţa nr. 164 se strâng câte 1.600 de lei pentru ziua profesorului

Embed:

Bani colectaţi ilegal. Un părinte s-a plâns primarului interimar că la grădiniţa 164 din sectorul Buiucani al Capitalei se strâng câte 1600 de lei pentru ziua pedagogului, dar s-ar face şi alte colectări.

Edilul spune că sesizarea a fost făcută pe portalul egrădiniţa.md. Administraţia instituţiei neagă acuzaţiile.

"Nu este adevărat. Acestea sunt nişte aberaţii, la noi nu se colectează sub nicio formă sume ilicite de bani", a spus metodista grădiniţei 164, Vira Duminca.

Cazul va fi investigat de Direcţia Educaţie.

"Sub nici un aspect nu poate fi justificată colectarea unei sume de 1600 de lei, dar în acelaşi timp pentru a lua o atitudine faţă de conducerea instituţiei sau faţă de anumite cadre didactice avem nevoie de dovezi", a spus şefa Direcţiei generale Educaţie, Tineret şi Sport, Rodica Guțu. 

Pe lângă acest caz, Ruslan Codreanu s-a arătat indignat şi de faptul că părinţii dau bani pentru produsele de igienă, chiar dacă pentru asta sunt prevăzute cheltuieli în buget.

"Primesc zilnic mesaje că se cer şi pentru produse igienice şi, iarăşi, nedumerirea mea este că noi la ziua de astăzi avem economii la capitolul produse igienice, deci noi avem bani, dar oricum în grădiniţe continuă să se ceară bani pentru produse igienice de la părinţi", a spus primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu. 

Ana Taras are doi copii şi spune că, lunar, dă bani pentru produsele de igienă, pentru că cele oferite de municipalitate sunt puţine şi de calitate proastă.

"Da, până la o sută de lei. Şerveţele umede, acum, cum este sezonul, se încep răcelile, copiii au muci, evident că şi şerveţele uscate", a spus Ana Taras. 

Potrivit femeii, banii sunt colectaţi benevol.

"Evident, e un lucru foarte deranjant, ştiind faptul că banii aceştia sunt din contul statului, dar şi eu, ca părinte, evident că aş vrea un săpun lichid mai bun, hârtie mai moale şi asta e."

Fenomenul este confirmat şi de alţi părinţi.

"Foarte multe cazuri am auzit, am cunoscuţi ai căror copii merg la grădiniţă de stat şi ei achită."

"Asta ar trebui să fie în grija statului, părinţii au grijă acasă."

Potrivit legislaţiei, toate colectările de bani din grădiniţe trebuie să fie benevole şi să fie făcute de asociaţiile de părinţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu