Codreanu convoacă şedinţa CMC pentru a aloca cei 10 mil. de lei pentru familiile rămase fără case în urma exploziei din sectorul Râşcani

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, a convocat ședinta extraordinară a Consiliului Municipal Chișinău privind decizia de a 10 milioane de lei pentru procurarea apartamentelor pentru familiile care au rămas fără locuinţe în urma exploziei devastatoare din bulevardul Moscovei 11/5.

Şedinţa va avea loc luni la ora 09:00. 

"Am avut o discuţie cu colegii din CMC. Mâine, la 9:00, voi convoca şedinţa extraordinară a consiliului privind alocarea a 10 mln pentru locuinţe. Le mulţumesc că au acceptat demersul meu. Am vizitat şi spitalul Ministerului Sanatatii de pe str. Gh. Caşu. Locuri de cazare sunt suficiente, mâncarea va fi asigurată", a scris Codreanu într-o postare pe Facebook.

De asemenea, edilul interimar a lăsat şi un număr de telefon la care pot apela toate persoanele care doresc să ajute locatarii blocului avariat în urma exploziei. 

"Multă lume este dispusă să ajute locatarii blocului de la Miron Costin. Datele de contact a preşedintei asociaţiei de locatari la care pot apela toţi doritorii: Tamara Ciudesnaea, 067149158", a scris Ruslan Codreanu. 

PUBLIKA.MD aminteşte că trei persoane, inclusiv un copil, au murit, iar nouă au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce în blocul unde locuiau a avut loc o explozie puternică. Totul s-a întâmplat noaptea trecută, în jurul orei 23, într-o clădire cu 21 de etaje de pe bulevardul Moscova.

Printre cei decedați sunt un bărbat de 77 de ani, care s-a stins pe patul de spital. Sub ruine au fost găsite corpurile neînsuflețite ale unei femei și al unui copil.

Printre cei răniți este și o tânără, în apartamentul căreia a avut loc deflagrația. Ea a fost scoasă dintre ruine de doi băieţi care se plimbau în parcul din apropierea blocului.

CITEŞTE ŞI: Explozie în sectorul Râşcani. Procuratura Generală a deschis un dosar penal pentru OMOR DIN IMPRUDENŢĂ

Procuratura din Chișinău a deschis o cauză penală pentru omor din  imprudență după explozia de noaptea trecută.

Dacă se va demonstra că proprietarii apartamentului unde a fost deflagrația nu au exploatat butelia de gaz conform normelor, atunci ei riscă până la șase ani de pușcărie.

Potrivit salvatorilor, unul dintre locatari a uitat să închidă robinetul buteliei, iar explozia a avut loc în momentul în care proprietara a aprins un chibrit. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu