Cod roșu pe litoralul românesc din cauza valurilor mari. Un tânăr s-a înecat

Embed:

Cod roşu pe litoralul românesc. Din cauza mării extrem de agitate şi a valurilor uriaşe, scăldatul este interzis. Un tânăr care a ignorat avertismentele salvamarilor s-a înecat, iar doi copii au fost la un pas de moarte.

Salvamarii atenţionează asupra faptului că nu valurile foarte mari ci curenţii extrem de puternici sunt periculoşi. Explicaţia este una cât se poate de simplă: turistul care vine pe litoral pentru prima oară şi când vede valuri atât de mari are impresia că valurile îl vor aduce la mal. În realitate însă, în spatele acestor valuri sunt curenţi extrem de puternici.

”Nu recomand nimănui să facă ce fac eu, dar pentru că stăm foarte puţin. În orice caz nu e bine, nu faceţi ca mine!”, spune o persoană.

”Turiştii după cum vedeţi nu ţin cont de aceste recomandări şi continuă să intre în apă”, menționează salvamarul Dragoș Chirilă.

Ieri, un tânăr de 21 de ani nu a ţinut cont de avertismentele salvamarilor, iar acest lucru l-a costat viaţa. Alţi doi copii au fost scoşi din marea învolburată în ultima clipă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu