Cod roşu de CANICULĂ! Ce temperaturi ar putea arăta termometrele în următoarele zile

Temperaturile sun în continuă creştere, iar spre sfârşitul săptămânii meteorologii prognozează o maximă de 43 de grade Celsius în Europa de Sus-Est. Zilele caniculare vor fi succedate de zile ploioase, vijelii şi căderi de grindină.

Codul roşu de caniculă va fi îndeosebi valabil pentru areale extinse din Oltenia şi Muntenia, pentru că, în aceste zone se anticipează, conform modelelor de prognoză, valori de peste 40-42, posibil izolat 43 de grade, în special în Lunca Dunării.

Ţinând cont de faptul că este sfârşitul lunii iunie, s-ar putea înregistra cele mai călduroase zile din istoria măsurătorilor meteorologice din zonă, întrucât în toţi anii precedenţi, în data de 1 iulie, valorile din termometre nu depăşeau 37 de grade.

În după-amiaza zilei de sâmbătă şi în noaptea spre duminică, când masa de aer cald va fi înlocuită cu o masă de aer rece, există probabilitatea unor fenomene specifice, instabilităţi atmosferice accentuate, manifestate prin ploi cu caracter torenţial, vijelii şi caderi de grindină. 

Specialiştii recomandă expunerea redusă la soare în zilele caniculare şi consumarea unei cantităţi mari de apă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu